Jo Nesbo - Snjegović

Snjegović
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Fokus Komunikacije D.O.O.
Prevoditelj Iva Ušćumlić Gretić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537213169
ISBN10 9537213161
Godina 2013
Broj stranica 410
Format 23 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 6,59 € (49,65 Kn) Kupi

S briljantno ostvarenim likovima i jezovitom napetošću, ovaj međunarodni bestseler autora Joa Nesboa predstavlja njegov najveći i najstrašniji slučaj - slučaj koji će testirati detektiva Holea do samih granica njegova zdravog razuma.

Jedne noći, nakon što je pao prvi ovogodišnji snijeg, dječak po imenu Jonas se budi i otkriva da je njegova majka nestala. Od nje je ostao samo jedan trag: ružičasti šal, koji joj je poklonio za Božić, sada nosi snjegović koji se neobjašnjivo pojavio u njihovom dvorištu ranije tog dana.

Inspektor Harry Hole sumnja u vezu između nestale žene i sumnjivog pisma koje je primio. Slučaj se produbljuje kada se pojavi obrazac: tijekom proteklog desetljeća, nestalo je jedanaest žena - sve na dan prvog snijega.

No, to je ubojica koji stvara svoja vlastita pravila. . . i on će izmijeniti vlastite obrasce samo da bi igra bila zanimljiva, sve više uvlačeći Harryja u svoju mrežu.


"[Snjegović] je knjiga nedokučiva kao snijeg, briljantan i apstraktan kao Beethovenovi kasni kvarteti i vrlo emocioalno i jedinstveno književno iskustvo. Ona postoji na prepoznatljivoj ravnini propulzivne energije pojačane dozom ironije koja oblikuje sve vrste mašte, uključujući i moju vlastitu. "
James Ellroy

„Svakih nekoliko godina na književnoj sceni se pojavi prava zvijezda. Nesbo je budućnost krimića.“
Sunday Times