Alan Bradley - Slast na dnu pite

Slast na dnu pite
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Davorka Ćurković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533031842
ISBN10 9533031840
Godina 2010
Broj stranica 397
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Početak je 1950-ih, a na engleskom ladanju, u selu Bishop's Lacey gdje živi glavna junakinja ovog detektivskog romana Flavia de Luce, ljeto protječe dokono i bez zbivanja sve dok jednog jutra u gredici krastavaca pod prozorom spavaće sobe Flavia ne pronađe neznanca koji umire pred njezinim očima. 

To uzbudljivo iskustvo u Flavijin život unosi novi smisao. ("Voljela bih reći da sam se bojala, ali nisam. Upravo suprotno. Bila je to neusporedivo najzanimljivija stvar koja mi se ikad dogodila u cijelome mojem životu.").

Flavia de Luce, jedanaestogodišnje čudo od djeteta, djevojčica kojoj su glavna strast kemijski eksperimenti i proučavanje otrova, odluči ostaviti po strani svoje epruvete i Bunsenove plamenike i sama se upustiti u rješavanje zločina.

Knjiga je osvojila brojna priznanja - od nagrade za najbolji kriminalistički roman Dagger Award, do najviših mjesta na svim najvažnijim popisima najprodavanijih knjiga 2009. godine - Amazon.com, NYT Bestseller List, Times Online, Hottest Read, Indie List itd.