Alan Bradley - Slast na dnu pite

Slast na dnu pite
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Davorka Ćurković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533031842
ISBN10 9533031840
Godina 2010
Broj stranica 397
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 7,44 € (56,06 Kn) Kupi

Početak je 1950-ih, a na engleskom ladanju, u selu Bishop's Lacey gdje živi glavna junakinja ovog detektivskog romana Flavia de Luce, ljeto protječe dokono i bez zbivanja sve dok jednog jutra u gredici krastavaca pod prozorom spavaće sobe Flavia ne pronađe neznanca koji umire pred njezinim očima. 

To uzbudljivo iskustvo u Flavijin život unosi novi smisao. ("Voljela bih reći da sam se bojala, ali nisam. Upravo suprotno. Bila je to neusporedivo najzanimljivija stvar koja mi se ikad dogodila u cijelome mojem životu.").

Flavia de Luce, jedanaestogodišnje čudo od djeteta, djevojčica kojoj su glavna strast kemijski eksperimenti i proučavanje otrova, odluči ostaviti po strani svoje epruvete i Bunsenove plamenike i sama se upustiti u rješavanje zločina.

Knjiga je osvojila brojna priznanja - od nagrade za najbolji kriminalistički roman Dagger Award, do najviših mjesta na svim najvažnijim popisima najprodavanijih knjiga 2009. godine - Amazon.com, NYT Bestseller List, Times Online, Hottest Read, Indie List itd.