Elisabeth Herrmann - Sablast u snijegu

Sablast u snijegu
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Znanje
Prevoditelj Dalibor Joler
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533433707
ISBN10 9533433701
Godina 2016
Broj stranica 376
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Majstorski spoj obiteljske drame i krimića.

Otmica i nestanak jedanaestogodišnjeg dječaka ostali su i nakon dugotrajne istrage prekriveni velom tajne. Nakon četiri godine slučajno je pronađen u šumi njegov leš. Započinje ponovna istraga. Sumnja pada na dječakove roditelje, hrvatskoga podrijetla, iz Vukovara, i bogatu obitelj Reinartz u čijoj vili radi dječakova majka Lida, najprije kao spremačica, a zatim postaje i gospodarica. Mnoge indicije ukazuju na oca Darka, stručnjaka za zaštitu vukova koji u šumskoj osami ostavlja mnoge tragove i ne može prihvatiti raspad svoje obitelji.

I dok istraga zapinje, pravi je trenutak za bivšu policajku, sada studenticu, Sanelu Bearu da unese svjetlo u duboku tamu. Potajice se uvlači u vilu i obitelj Reinartzovih kao kućna pomoćnica i ondje otkriva mnoge dugo skrivane tajne. Netko će i nevin nastradati, ali će Sanela, mlada, strastvena, samovoljna, pomalo drska, no za svoje godine briljantna, polučiti uspjeh.

Autorica Elisabeth Herrmann u svojoj Zahvali na kraju knjige izražava zadovoljstvo što će hrvatska publika ponovno čitati o svojeglavoj policajki Saneli Beari koja u svojim neobičnim metodama istrage hoda po rubu dopuštenoga. Imali smo je prilike upoznati u prvoj knjizi ove autorice objavljenoj u Znanju, Selo prokletih.