Martin C. Smith - Špijunska baza Tokio

Špijunska baza Tokio
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Gordana Mijatović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202427
ISBN10 9532202420
Godina 2005
Broj stranica 340
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,23 € Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,86 € Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 1,49 € Kupi

U četvrti Asakusa, nekadašnjem centru noćnog života u Tokiju, Harry Niles vodi noćni klub Sretni Pariz. Tko iz nekog razloga traži skupe prostitutke, japanske časnike, zapadne diplomate željne provoda ili se tek želi opustiti uz dobru glazbu koju bira tajanstvena Michiko, doći će u Sretni Pariz.

Harry Niles rođen je i odrastao u Japanu. Išao je u japanske škole i družio se s tokijskim bandama. Uvijek kuje razne urote i prijevare i tako smisli i jednu koja bi trebala spriječiti rat. Naime, Harry voli Japan i ne želi da mu zemlja strada u ratu. 

autor Martin Cruz Smith

Iako stranac rodom, japanac odgojem, Harry nikada nije u potpunosti pripadao nijednoj od svojih dviju domovina. Pa tako ni sada, nekoliko dana prije napada na Pearl Harbor, ne osjeća u sebi sukob odanosti. Kada mu je već postalo jasno da je rat Amerike i Japana neizbježan, Harry je odlučio da se nađe na posljednjem letu za Hong Kong. No, neće sve teći glatko. Sumnjičava japanska policija, ubilački bijes vojnog fanatika kojeg je ponizio, tek su neke u nizu prepreka koje će trebati izbjeći. Kako je to živjeti kao bijelac, gaijin, u strogom predratnom japanskom društvu? Kako glasi neispripovijedana povijest Tokija početkom Drugog svjetskog rata? I za koga zapravo radi Harry Niles?