Camilla Lackberg - Propovjednik

Propovjednik
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj Danilo Brozović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533044354
ISBN10 9533044357
Godina 2012
Broj stranica 296
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 59,50 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 47,60 Kn Kupi

Ljeto je, mnogo turista, sparina kakve se mještani ne sjećaju. Jednoga jutra maleni se dječak iskrade iz kuće i odlazi u Kraljevu klisuru igrati se viteza. Igru naprasno prekida kad spazi mrtvu ženu. Tajne se zapliću kad policija na mjestu događaja ispod leša pronađe još dva ženska kostura.

Istragu vodi Patrik Hedström, mlad i ambiciozan inspektor, koji je zajedno sa svojom djevojkom Ericom nakon Ledene princeze već postao kultni lik suvremenog skandinavskog krimića. Patrik i njegovi suradnici iz policijske postaje Tanumshede suočeni su s naizgled nerješivom tajnom: kosturi pripadaju dvjema ženama nestalima 1979. Kako su ubojstva povezana? Je li u pitanju ubojica koji se vratio nakon dvadeset godina ili se netko nadahnuo prijašnjim ubojstvima? Kad nestane još jedna djevojka, istraga se fokusira na obitelj Hult, koju se povezivalo i s prethodnim nestancima. Popis osumnjičenika je dugačak, a vremena je malo – hoće li mračne tajne obitelji Hult, potomaka religijskog fanatika Ephraima Hulta, dovesti do ubojice?

Propovjednik je drugi roman Camille Läckberg iz serije knjiga o gradiću Fjällbacka i ovim romanom ona je potvrdila da je zasluženo nazivaju "švedskom Agathom Christie" ili švedskom književnom senzacijom koja osvaja čitatelje i prva mjesta na književnim listama u cijelom svijetu. U njezinim romanima policijska istraga isprepletena je s detaljima iz privatnog života likova, autorica im se uvlači pod kožu i čitatelj na zastrašujući način postaje svjestan da se zločini događaju kraj nas, među ljudima koje poznajemo, ondje gdje ih najmanje očekujemo.

U Propovjedniku Läckberg vodi čitatelja kroz intrigantnu priču koja obuhvaća razdoblje od gotovo 30 godina, uvodi nas u rješavanje slučaja, obiteljske tajne, psihička stanja likova.

Ovaj psihološki krimić pravi je dragulj žanra, roman koji izaziva jezu i koji ne želimo ispustiti iz ruku dok ne otkrijemo tko je ubojica.