Barbara Cleverly - Posljednja kašmirska ruža

Posljednja kašmirska ruža
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Mirna Čubranić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9799532230269
ISBN10 9532230262
Godina 2006
Broj stranica 316
Format 19 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,15 € Kupi

U Indiji 1922. godine Britanci proživljavaju zadnji procvat Carstva. U Panikhattu, u blizini Calcutte, žene časnika umiru nasilnom smrću, po svka jedne godine i uvijek u ožujku. Jedina veza između ovih bizarnih, ali naizgled slučajnih smrti, crvene su ružice koje se tajanstveno pojavljuju na grobovima umrlih žena. Kad se dogodi i peta takva smrt, bengalski guverner odbija prihvatiti da je riječ o samoubojstvu i poziva Josea Dandilandisa, istražitelja Scotland Yarda i ratnog veterana, da preuzme istragu.

Dandilandisu uskoro postaje jasno da su te smrti zapravo umorstva i da njihov niz još nije došao do kraja. No tko će biti primateljica sljedeće kašmirske ruže? U još nekoliko dana do kraja ožujka, može li Joe, sa svojim suvremenim policijskim metodama i poznavanjem nove znanosti psihološke profilacije, otkriti ubojicu i njegove motive? 

U svom romanu prvijencu, "Posljednja kašmirska ruža", Barbara Cleverly predstavlja nam zanimljivog istražitelja Joea Sandilandsa. Indijsko okruženje vješto je iskorišteno, a napeti prizori puni neočekivanih obrata.