Daniel Silva - Portret špijunke

Portret špijunke
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Znanje
Prevoditelj Miloš Ðurđević
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533246642
ISBN10 9533246642
Godina 2012
Broj stranica 350
Format 23 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 24,00 Kn Kupi

U opasnom svijetu jedna posebna žena znači razliku između života i smrti...Gabrijel i njegova žena Chiara planirali su provesti ugodan vikend u Londonu – odlazak u galeriju St. James da vide novootkrivenu Tizianovu sliku, potom ručak na nekom mirnom mjestu. Međutim, bombaški napadi u Kopenhagenu i Parizu upropastili su taj prekrasan jesenji dan. 
I dok su šetali Covent Gardenom Gabrijel je primijetio muškarca koji se spremao izvesti treći napad. Prije negoli je Gabrijel uspio izvući oružje srušen je na pločnik i jedino je mogao gledati užas. Progonjen vlastitom greškom u pokušaju da spriječi masakr nedužnih, Gabrijel se vratio u svoju osamljenu vikendicu na grebenima Cornwalla, sve dok nije dobio poziv iz Washingtona koji ga je uvukao u borbu protiv novog oblika globalnog terorizma. U središtu je prijetnje jedan jemenski svećenik američkog podrijetla kojem je Alah dodijelio dar zavodljiva govorništva. 
Nadareni je varalica, nekoć na platnom popisu CIA-e, mozak novih terorističkih napada. Gabrijel i njegov tim skovali su plan uništenja mreže smrti iznutra. Da bi uspjeli, Gabrijel mora posegnuti za burnom prošlosti. Tamo ga čeka jedna žena – povučena od svijeta baštinica i kolekcionarka umjetnina koja može premostiti jaz između islama i Zapada. 
Ona je kći starog neprijatelja, žena koju povezuje s Gabrijelom trag krvi...