George Dawes Green - Porotnica

Porotnica
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166213
ISBN10 9536166216
Godina 1996
Broj stranica 366
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Annie Laird život baš ne mazi, ali ona se ne žali, bar ne jako glasno. Živi skromno, sama sa sinom i danju isporučuje kasete televizijskog propovjednika tiho podnoseći svaki trenutak koji ne provodi u svojoj garaži pretvorenoj u umjetničku radionicu. Tamo nastaju tajanstvene taktilne kutije, njezin skromni pokušaj da ostavi trag kao priznata konceptualna umjetnica, ili barem nešto slično.
I zato će možda lakomisleno, kao mali bijeg iz sumorne svakodnevnice, prihvatiti porotničku dužnost u procesu Louieu Boffanu, glavešini njujorških mafioza i naći se u nerazmrsivom klupku ucjena neuhvatljivog Učitelja, briljantnog, šarmantnog i hladno okrutnog mafijaškog ubojice čiji je zadatak smrtonosno jasan: natjerati Annie da po svaku cijenu uvjeri ostale porotnike u Boffanovu nevinost .
Originalna fabula, bogata galerija fascinantno životnih likova, radnja koja teče brzinom bujice i duhovito otkačen inteligentan stil, osnovne su značajke drugog Greenovog romana kojim, u skladnom hrvatskom prijevodu Božice Jakovlev i uz prepoznatljiv grafički identitet naslovnice Nenada Martića, Algoritam obilježava mali jubilej – svoju dvadesetu tiskanu knjigu.
Porotnica Georga Dawesa Greena triler je koji se čita u jednom dahu, istinski tour de force mladog američkog autora koji je odmah zapeo za oko Hollywoodu, pa je po knjizi snimljen istoimeni film s Demi Moore i Alecom Baldwinom u glavnim ulogama.