William Lashner - Poljubac ubojice

Poljubac ubojice
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Mirjana Valent
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532209884
ISBN10 9532209883
Godina 2012
Broj stranica 280
Format 19 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,24 € Kupi

Tijekom svoje mutne pravničke karijere, Victor Carl, to mu nitko ne može osporiti, donio je mnoštvo krivih odluka, no dopustiti da mu bivša zaručnica Julia ponovno uđe u život i u krevet možda je najgora odluka od svih. Julijin je muž netom prije toga ubijen, njezini su otisci prstiju posvuda na mjestu zločina, a 1,7 milijuna dolara u gotovini netragom je nestalo.

Netko bi mogao pomisliti da mu je Julia odlučila namjestiti ubojstvo.No, jedna joj stvar ide u prilog: Julia je nevjerojatno privlačna i požuda u svijetu Victora Carla uvijek pobjeđuje razum. 

Sve što trebaš je ljubav, pjevaju Beatlesi i Victor je u to čvrsto odlučio vjerovati. No, zašto ga policija optužuje za ubojstvo? I kako je oružje kojim je počinjen zločin dospjelo u njegovu spavaću sobu? I tko je mrtva žena pokraj njegova hladnjaka?

William Lashner godinama zasluženo nosi status majstora žanra kriminalističkog romana – zahvaljujući prije svega romanima s odvjetnikom Victorom Carlom kao glavnim junakom, inteligentnim i duhovitim, okorjelim i ranjivim, koji uvijek nekako uspije napraviti pravu stvar – ali iz potpuno pogrešnih razloga. 

Sedmi roman u serijalu o Victoru Carlu, a peti po redu u izdanju Algoritma, u prijevodu Mirjane Valent, diljem svijeta prodan u nekoliko milijuna primjeraka, u potpunosti pokazuje kako napeta detektivska priča istovremeno može biti maštovita, duhovita, tragična, uzbudljiva i duboka.