Michael Gruber - Obratnica noći

Obratnica noći
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Aničić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533165202
ISBN10 9533165200
Godina 2012
Broj stranica 413
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 19,20 Kn Kupi

Doktorica antropoloških znanosti i nasljednica koaj je nekada imala sve, danas živi u iznajmlejnom sobičku pod lažnim imenom. 

Ako je sve izvela savršeno, svi vjeruju da je poginula u eksploziji očeve jahte. A ako je negdje pogriješila? Onda bi ritualna ubojstva mladih trudnica koja potresaju Miami mogla biti znak da joj je suprug na tragu.

Nekad davno, u nekom sasvim drugačijem svijetu, Jane Doe bila je doktorica antropoloških znanosti, priznata stručnjakinja za pitanja šamanizma i domorodačke afričke magije, nasljednica bogate loze Doeovih, ljubavnica legendarnog francuskog antropologa Marcela Vierchona, supruga zapanjujuće talentiranog spisatelja DeWitta Moora. Jednom, dakle, imala je sve.

Danas Jane živi u iznajmljenom sobičku pod lažnim imenom, prerušena u neuglednu arhivisticu medicinskih kartona u Miamiju. Svim silama trudi se biti što manje zamjetljiva. Jane Doe iz prošlosti više ne postoji. Ako je sve izvela savršeno, svi vjeruju da je poginula u eksploziji očeve jahte. A ako je negdje pogriješila? Onda bi ritualna ubojstva mladih trudnica koja potresaju Miami mogla biti znak da joj je suprug na tragu. Mladi detektiv Jimmy Paz dobit će nezahvalan zadatak da hitno riješi slučaj, samo što u ovom slučaju ništa, baš ništa, nije onako kao što se čini na prvi pogled.

Michael Gruber, inače doktor oceanologije, proveo je veći dio života pišući govore za washingtonske političare, a kad je odlučio napisati svoj prvijenac, odmah je pogodio “u sridu”.Za roman Obratnica noći dobio je nagradu međunarodnog udruženja pisaca krimića Hammett.

Obratnica noći Michaela Grubera sigurno je roman koji će vam se urezati u sjećanje koliko god knjiga pročitali.