Laurie R. King - Marijino pismo

Marijino pismo
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Petranović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532200614
ISBN10 9532200614
Godina 2002
Broj stranica 328
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kolovoz je 1923. godine i domaćinstvo Sherlocka Holmesa u Sussexu plovi mirnim vodama bračnog života. Mary Russell provodi dane i gubi vid nad starohebrejskim tekstovima, a Holmes se bavi kemijskim eksperimentima, iako bi bilo točnije reći da se zapravo nasmrt dosađuje. Na Holmesovu sreću, ustajali mir seoskog gospodarstva bit će ubrzo prekinut dolaskom Maryne poznanice Dorothy Ruskin, arheologinje amaterke koja se u muškom svijetu istraživača bavi iskapanjima u Palestini. 
Njezin poklon zagolicat će maštu i interese dvoje detektiva. Naime, u renesansnoj kutijici krije se pismo koje bi moglo uzdrmati same temelje kršćanstva. Mary isprva nije sigurna je li autentično i uopće vrijedno istrage, no kada sljedeće večeri Dorothy Ruskin pronađu mrtvu, a netko u očajničkoj potrazi gotovo uništi Holmesov dom postat će im jasno da je dokument i više nego kontroverzan, mogao bi biti smrtonosan. 
Marijino pismo treći je roman Laurie R. King u seriji o neobičnom partnersko-ljubavnom-natjecateljskom odnosu Sherlocka Holmesa i njegove novopečene supruge Mary Russell. Roman je na hrvatski prevela Martina Petranović, a ilustraciju je kao i za prethodna dva izradio Igor Kordej.