Joseph Kanon - LOS ALAMOS

LOS ALAMOS
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovljev
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166671
ISBN10 9536166674
Godina 1998
Broj stranica 399
Format 24 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Proljeće je 1945. Dok rat u Europi i na Pacifiku ulazi u završnu fazu, na pustoj visoravni Novog Meksika, pod šifrom Manhattan projekt, grupa znanstvenika panično radi na najtajnijem od svih savezničkih planova – na razvoju atomske bombe.
A onda, jednog običnog jutra Karla Brunnera, šefa sigurnosti projekta, pronađu mrtvoga, polugolog u parku u obližnjem Santa Feu. Je li njegova smrt samo slučajan krvno-seksualni delikt ili je ubijeni bio upleten u nešto što bi moglo ugroziti tajnost projekta?
Časnika vojne službe sigurnosti, Michaela Connollyja, šalju iz Washingtona kako bi otkrio istinu. No otkrivanje istine nije lagan posao u Los Alamosu, naselju ograđenom žicom koje ne postoji, punom ljudi koji umjesto imena imaju samo broj, gdje je jedini cilj neobične zajednice znanstvenika skratiti rat po svaku cijenu, pa i po cijenu jednog nekažnjenog ubojstva.
Balansirajući između Oppenheimerove usredotočenosti na projekt i pritiska beskompromisno efikasnog generala Gravesa koji zahtijeva rezultate, Michael Connolly će tijekom istrage naletjeti na potpuno neočekivanu bombu u liku Emme Pawlowski, žene jednog od znanstvenika.
Vješto ispreplićući istinite događaje s izmišljenima Joseph Kanon je stvorio savršenu mješavinu uzbudljivog špijunskog trilera i ljubavne priče na jednoj od najfascinantnijih lokacija u povijesti dvadesetog stoljeća. Los Alamos je bio dovoljno zanimljiv da se kao rijetko koji prvi roman nepoznatog autora popne na liste najprodavanijih knjiga, da bude preveden na dvanaest jezika, i da se u hrvatskom prijevodu Božice Jakovlev te naslovnicu Nenada Martića pojavi u nakladi “Algoritma”.