Anthony Horowitz - Kuća svile

Kuća svile
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Giga Gračan
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533131900
ISBN10 953313190X
Godina 2013
Broj stranica 278
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 59,40 Kn Kupi

Studeni je 1890. London je zahvatila strašna zima. Sherlock Holmes i dr. Watson pijuckaju čaj kraj kamina i čavrljaju, kadli ih prekida nenajavljen dolazak nekog užasno uznemirena gospodina. 

On moli Holmesa za pomoć jer ga već tjednima opsjeda čovjek prodornih očiju s ožiljkom na licu. Zaintrigirani pričom, Holmes i Watson uvučeni su vrlo brzo u niz zamršenih i kobnih događaja koji se odvijaju od londonskih mračnih ulica do bostonskog kriminalnog podzemlja. 

Na ulicama se šapće o „Kući svile“: zagonetnoj i smrtonosnoj tajni, zavjeri koja prijeti razoriti i bît samog društva… 

Fantastičnim osjećajem za dobar zaplet i izvrsnom karakterizacijom likova Anthony Horowitz, autor brojnih bestselera, uspijeva napisati prvorazredan krimić za suvremenu publiku, koji je istodobno ostao nevjerojatno vjeran duhu priča Conana Doylea o Sherlocku Holmesu. Holmes se vratio u punom sjaju. Prate ga zaplet, ritam i ugođaj – jednako sjajni. 

 


Savršena tempa, posvema nepredvidivo, grizete prste od uzbuđenja i nepomućeno uživate od početka do kraja. Čitajući, jedva sam čekala trenutak uživanja u sjaju zaključne Holmesove dedukcije: tu stižu rješenja koja su vam bjelodana pošto ih doznate, ali sve dotad ostaju nedokučiva. Drago mi je što mogu izvijestiti da su svi potrebni sastojci tu: nije me iznevjerio ni Holmes, ni Horowitz.


SUNDAY TIMES


 Kao gorljiva replika duha, stila, napetosti i atmosfere Doyleovih priča, ovaj znalački homage neodoljivo je štivo. 


SUNDAY TIMES               


 S tako zastrašnim naslijeđem kao normom samo bi se hrabra osoba uhvatila ukoštac i napisala prvi "službeni" roman o Sherlocku Holmesu nakon smrti njegova autora 1930. Nasreću, ta je osoba Anthony Horowitz i Kuća svile dostojno dopunjuje kanon.  


TIMES LITERARY SUPPLEMENT