William Lashner - Kobna pogreška

Kobna pogreška
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Mirjana Valent
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202786
ISBN10 9532202781
Godina 2005
Broj stranica 458
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 3,78 € Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,15 € Kupi

Kobna pogreška Williama Lashnera jedan je od onih krimića kod kojeg već od prve stranice znate da čitajući ga nećete gubiti vrijeme. Victor Carl je philadelphijski odvjetnik kojeg će u gluho doba jedne kišne noći probuditi poziv njegova najboljeg prijatelja Guya Forresta. Na pozornici zločina zateći će Guya kako sjedi na ulaznim stubama kuće svoje ljubavnice, gol, mokar do kože i obliven krvlju, pištolj kojim je izvršeno umorstvo na podu pokraj njega.
Kod nekih ubojstava krivac je tako očigledan da dokaze ne treba tražiti, pogotovo ako ste odvjetnik obrane, tada ih najvjerojatnije treba – skrivati. A Victor Carl, ciničan, duhovit i etički vrlo fleksibilan odvjetnik pravi je čovjek na pravom mjestu.
William Lashner, autor pet romana, u ovom će prvorazrednom trileru toliko puta okrenuti stolove i pokazati kako se zaplet može zaplesti a da se pritom ne izgubi ni nit ni vjero­dostojnost likova.
Kobna pogreška eksplozivna je mješavina pogrešne ljubavi, izdaje i ubojstva. Duhovit i savršeno ugođen Lashner svoje čitatelje drži pod hipnozom, kaže Harlan Coben, autor romana Nikom ni riječi i Samo jedna prilika.

Roman je na hrvatski prevela Mirjana Valent, a ilustraciju je naslikao Igor Kordej.