John Dunning - Knjižareva smrt

Knjižareva smrt
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Dražen Čulić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202922
ISBN10 9532202927
Godina 2005
Broj stranica 304
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Glavni protagonist: CLIFF JANEWAY, detektiv zadužen za ubojstva u denverskoj policiji

Hobi: prikupljanje prvih izdanja velikih američkih romana (posebno vrednuje Faulknera)

Inače, nagrađivani pisac krimića John Dunning, strastveni ljubitelj vrijedne knjige, i sam posjeduje antikvarijat Old Algonquin Bookstore u Denveru gdje trguje rijetkim knjigama za probrane kupce. I upravo je svoju ljubav prema peru povezao sa svojim hobijem!


Vratimo se detektivu Janewayu...

On u posljednje vrijeme sve više razmišlja o tome da napusti policiju i hobi pretvori u stalan posao. Kada starog knjižara pronađu mrtvog i kada se nađe osobno upleten u slučaj, Cliff je siguran tko je glavni sumnjivac, njegov osobni Moby Dick, lokalni sociopat Jackie Newton. No, u policiji nisu baš sasvim sigurni i Cliff više nema dvojbi.

Daje otkaz u policiji i napokon otvara svoj antikvarijat.

No ubojstva povezana s knjigama se nastavljaju, i za Cliffa ništa više nije isto: prijatelji postaju neprijatelji, dragi ljudi osumnjičeni, pravi neprijatelj potpuno nevidljiv, a bezvrijedne knjige iznenada vrijede cijelo bogatstvo.

Knjižareva smrt prvi je u nizu romana s detektivom Cliffom Janewayom, ipak ste ga imali prilike upoznati u nakladi Algoritma, ali u romanu Knjižarev trag. 

John Dunning autor je Enciklopedije starih radijskih emisija. Svu svoju ljubav i znanje ovaj kolekcionar u čijoj je arhivi preko 40.000 snimaka starih radijskih emisija prenio je na stranice romana Dva ujutro, ljetno ratno vrijeme.