John Dunning - Knjižareva smrt

Knjižareva smrt
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Dražen Čulić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202922
ISBN10 9532202927
Godina 2005
Broj stranica 304
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 17,47 Kn Kupi

Glavni protagonist: CLIFF JANEWAY, detektiv zadužen za ubojstva u denverskoj policiji

Hobi: prikupljanje prvih izdanja velikih američkih romana (posebno vrednuje Faulknera)

Inače, nagrađivani pisac krimića John Dunning, strastveni ljubitelj vrijedne knjige, i sam posjeduje antikvarijat Old Algonquin Bookstore u Denveru gdje trguje rijetkim knjigama za probrane kupce. I upravo je svoju ljubav prema peru povezao sa svojim hobijem!


Vratimo se detektivu Janewayu...

On u posljednje vrijeme sve više razmišlja o tome da napusti policiju i hobi pretvori u stalan posao. Kada starog knjižara pronađu mrtvog i kada se nađe osobno upleten u slučaj, Cliff je siguran tko je glavni sumnjivac, njegov osobni Moby Dick, lokalni sociopat Jackie Newton. No, u policiji nisu baš sasvim sigurni i Cliff više nema dvojbi.

Daje otkaz u policiji i napokon otvara svoj antikvarijat.

No ubojstva povezana s knjigama se nastavljaju, i za Cliffa ništa više nije isto: prijatelji postaju neprijatelji, dragi ljudi osumnjičeni, pravi neprijatelj potpuno nevidljiv, a bezvrijedne knjige iznenada vrijede cijelo bogatstvo.

Knjižareva smrt prvi je u nizu romana s detektivom Cliffom Janewayom, ipak ste ga imali prilike upoznati u nakladi Algoritma, ali u romanu Knjižarev trag. 

John Dunning autor je Enciklopedije starih radijskih emisija. Svu svoju ljubav i znanje ovaj kolekcionar u čijoj je arhivi preko 40.000 snimaka starih radijskih emisija prenio je na stranice romana Dva ujutro, ljetno ratno vrijeme.