Matthew Pearl - Klub Dante

Klub Dante
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Čičin-Šain
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202403
ISBN10 9532202404
Godina 2005
Broj stranica 396
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 15,50 Kn Kupi

Godina je 1865., a naš domaćin u čarobnom svijetu knjige mladi je američki pisac Matthew Pearl.
Pa da ga upoznamo malo bolje. Još kao student na Harvardu napisao je briljantan rad o Danteu koji mu je donio nagradu Američkog udruženja dantista. Ubrzo nakon toga diplomirao je englesku i američku književnost, summa cum laude dakako, napisao predgovor najnovijem američkom izdanju Božanstvene komedije, upisao pravo na Yaleu, a rad koji mu je priskrbio prestižnu nagradu pretvorio u super-uspješan roman, koji tjednima nije silazio s bestseller lista širom svijeta, a do danas je preveden na više od trideset jezika.

Zahvaljujući NAJbiblioteci Jutarnjeg lista i Algoritma čitajte Klub Dante Matthewa Pearla kojeg je na hrvatski vješto prenijela Martina Čičin-Šain, a ilustraciju za hrvatsko izdanje ove svjetske uspješnice izradio je Igor Kordej.

A sada priđite malo bliže pa da vidimo što se krije iza naslova Klub Dante!

Skupina bostonskih intelektualaca intenzivno radi na prvom prijevodu Danteove Božanstvene komedije u Americi. Pjesnici i harvardski profesori Henry Wadsworth Longfellow, dr. Oliver Wendell Holmes, James Russell Lowell te njihov potencijalni izdavač J.T. Fields, žele razbiti krute ograde novoga svijeta, no moćni aristokrati bore se svim silama da Dantea i njegove ideje zadrže izvan svojih granica. Potencijalna opasnost od stranih književnih djela jednaka je onoj koju donose talijanski emigranti na američkim obalama.
No, intelektualno nadmetanje ubrzo će zasjeniti niz brutalnih ubojstava na području Bostona i Cambridgea, a umorstvo uglednog bostonskog suca, člana aristokratske Nove Engleske, kojeg su izjeli crvi, odškrinut će vrata Danteova Pakla. I dok policija tapka u mjestu, nitko osim danteovaca ne razumije da kazna upućuje na grijeh, a da su sa svakom novom žrtvom krugovi Pakla sve uži, a grijesi sve mračniji.