Patricia Cornwell - Izložena pošasti : osmi slučaj doktorice Kay Scarpetta

Izložena pošasti : osmi slučaj doktorice Kay Scarpetta
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Gračanin
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533166506
ISBN10 9533166509
Godina 2013
Broj stranica 267
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kada radnici na odlagalištu smeća pokraj Richmonda pronađu izmasakrirani torzo bez glave, ruku i nogu, među istražiteljima zavlada uvjerenje da se radi o još jednom u dugogodišnjoj seriji istovjetnih ubojstava koja su se iz Irske preselila u Sjedinjene Države. Doktorica Kay Scarpetta, međutim, vođena djelomice sitnim razlikama u načinu na koji je počinjen zločin, a djelomice svojom ženskom intuicijom, usmjerit će istragu u posve drugom smjeru. Kakvu ulogu u svemu tome imaju slike odsječenih dijelova tijela koje glavna sudska patologinja prima preko Interneta, opaka virusna bolest koja se pojavljuje na otočiću Tangier te reklamne bočice aromaterapijskog raspršivača koje poštom stižu u Ured glavnog sudskog patologa?
Svi djelići slagalice poklopit će se tek nakon dugotrajne potrage kanalima cyber-spacea, koordinirane akcije saveznih organizacija za zarazne bolesti i opsežnih laboratorijskih analiza mikroskopskih čestica koje je doktorica Scarpetta pronašla na tijelu žrtve. Konačni obračun, koji će dovesti do rješenja ovih stravičnih zločina, ponovno će spletom okolnosti dovesti šeficu sudske patologije licem u lice s ubojicom.
Sve to vrijeme Kay Scarpetta vodi tešku bitku i na polju vlastitih osjećaja, nastojeći se riješiti tereta prošlosti i neprekidnog bijega od odgovornosti koju nosi veza s netom razvedenim ljubavnikom Bentonom Wesleyjem, kako bi na ruševinama svog života mogla izgraditi nešto novo i vrijedno truda.
Izložena pošasti osmi je slučaj doktorice Kay Scarpetta, sudske patologinje koja u muškom svijetu detektiva osvaja svojom predanošću i čvrstinom, dok u privatnom životu plijeni ranjivošću i suptilnošću. U hrvatskom prijevodu Martine Gračanin, s ilustracijom Nenada Martića, Patricia Cornwell svojim će čitateljima pružiti još jednu priliku da uživaju u najnovijem nastavku njezine sjajne serije kriminalističkih romana u nakladi “Algoritma”.