Daniel Silva - Izgubljeni Caravaggio

Izgubljeni Caravaggio
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Znanje
Prevoditelj Drago Štajduhar
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533437682
ISBN10 9533437685
Godina 2018
Broj stranica 419
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Legendarni špijun i restaurator umjetnina Gabriel Allon upravo u Veneciji obnavlja oltarsku sliku kad dobiva hitan poziv talijanske policije.
Trgovac umjetninama Julian Isherwood spotaknuo se o mrtvo truplo na mjestu zločina
na jezeru Como i pritvoren je kao mogući krivac. Kako bi spasio prijatelja, Gabriel mora obaviti jednostavan zadatak: pronaći najvažniju nestalu sliku na svijetu.
Mrtvac je posrnuli špijun s tajnom: trgovao je ukradenim umjetninama i
prodavao ih tajanstvenom kolekcionaru. 
Među tim slikama je i najpoznatije
svjetsko nestalo remek-djelo: Caravaggiovo Rođenje Kristovo sa svetim Franjom i svetim Lovrom.
Gabriel se uključuje u istragu i kreće u iscrpljujuću potjeru – od Marseillesa i
Korzike do Pariza i Londona i, napokon, do male privatne banke u Austriji, gdje opasan čovjek bdije nad nezakonito i krvavo stečenim bogatstvom jednoga od najokrutnijih svjetskih diktatora…

Daniel Silva rođen je u Michiganu 1960. godine i odrastao u Kaliforniji gdje je diplomirao na držav-nom sveučilištu u Fresnu. Pisanjem se počeo baviti kao novinar United Press Internationala (UPI). Proputovao je cijeli Bliski istok i izvještavao o iransko-iračkom ratu, terorizmu i političkim sukobima, a vrhunac novinarske karijere ostvario je kao producent političkog programa vašingtonskog dopisništva CNN-a. Pisanju knjiga posvetio se 1997. i svi su mu romani postali svjetski bestseleri. Među njima se posebno ističu Moskovska pravila, Prebjeg, Afera Rembrandt, Portret špijunke, Anđeo tame i Engleskinja. Knjige su mu objavljene u više od trideset zemalja i prevedene na 25 svjetskih jezika.