Sascha Arango - Istina i druge laži

Istina i druge laži
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Znanje
Prevoditelj Dalibor Joler
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533436166
ISBN10 9533436166
Godina 2017
Broj stranica 240
Format 19 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 1,26 € Kupi

Henry je uspješan pisac. Otmjen je, velikodušan i vrlo opasan. Henry je zapravo beskrupulozni hohštapler koji si je osigurao izrazito lagodan život. Njegova ljubavnica s njim je, na nesreću, zatrudnjela, a on bi sada sve morao reći svojoj ženi. No, mora li joj zaista priznati baš sve? To bi mu uništilo život. Jednostavnije bi bilo kada bi ljubavnicu eliminirao. Ali, upravo pri tom pokušaju Henry će učiniti nepopravljivu pogrešku. 

Pitajući se gdje završava istina, a gdje počinje siva zona laži, Sascha Arango pripovijeda napetu priču o Henryju koji bezbrižno hoda po rubu ponora. Prikazuje nam čovjeka koji je uspješno izbjegavao posljedice svojih djela – sve dok nije otišao korak predaleko.

 

Roman "Istina i druge laži" više je od napetoga trilera, to je istodobno i psihološki portret čovjeka koji, zapleten u nerazmrsivo klupko vlastitih neistina, prestaje razaznavati granice istine i životne fikcije koju je stvorio. Sascha Arango u jednakoj je mjeri uspio stvoriti uzbudljivu kriminalističku priču koliko i postaviti intrigantna pitanja o tome koliko destruktivnu ulogu u našim svakodnevnim životima igraju prešućene istine, sitne i velike laži, dvoličnost, obmana i prijevara.

Roman "Istina i druge laži" predstavnik je modernoga njemačkoga kriminalističkog romana koji nadilazi okvire kriminalističkoga žanra podižući ga na višu razinu književnoga izraza.

 

"Ovo je najnapetiji krimić ovoga proljeća." 

Die Zeit

 

"Najbolje je, što je ove godine iznjedrio njemački kriminalistički roman." 

Die Welt