Stephen King - Gospodin Mercedes

Gospodin Mercedes
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Znanje
Prevoditelj Damir Biličić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533434032
ISBN10 9533434031
Godina 2016
Broj stranica 440
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ukradeni Mercedes ukazuje se iz ranojutarnje magle i nasrće na gomilu koji čekaju u redu na sajmu poslova u jednome američkom gradu zahvaćenom velikom krizom. Samotni vozač potom kreće unatrag, nasrće još jednom, pa naglo juri dalje, ostavljajući za sobom osmero poginulih i mnoštvo ozlijeđenih. Slučaj ostaje neriješen. Umirovljeni detektiv Bill Hodges vodio je istragu. Sada životari i dani mu prolaze u ispijanju piva i gledanju tupavih televizijskih emisija. No, njegovu monotonu svakodnevicu prekida provokativno pismo koje mu je poslao ubojica iz Mercedesa. Započinje igra mačke i miša. O Billovoj inteligenciji i njegovoj privatnoj istrazi u kojoj mu pomaže dvoje neobičnih saveznika ovise životi tisuća ljudi. Dovoljan je jedan pogrešan korak da dođe do katastrofe.

‘Gospodin Mercedes’ triler je o borbi između dobra i zla, a Kingov pogled u bolesni um ubojice potvrđuje sav raskoš njegova briljantnog talenta.

„Ovim hvaljenim trilerom koji je zauzeo prvo mjesto na ljestvicama najprodavanijih knjiga, Stephen King upustio se u krajnje neizvjesnu i uzbudljivu utrku s vremenom.“ – Fort Worth Star Telegram