Jules Hardy - Gospodin Candid

Gospodin Candid
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Kristijan Jovanović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202977
ISBN10 9532202978
Godina 2005
Broj stranica 303
Format 23,5 cm
Obavijest 24,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

“Mislim da je odgovoran za smrt mnogih ljudi. Ali sve što sam do sada saznao o njemu, navodi me na to da je on u biti dobra osoba. Zvuči ludo, zar ne? Kako može biti dobra osoba? Rečeno mi je da je poznato da je ubio više od devedeset ljudi. Ali misle da je i više od toga. Misle da je broj u stotinama.”

Već sedamnaest godina FBI neuspješno pokušava privesti pravdi serijskog ubojicu čija djela potpuno odudaraju od svih pravila. Neki kažu da čak i ne postoji, da je jednostavno duh. Zovu ga gospodin Candid, njegove žrtve zaslužile su da ih sustigne ruka pravde, a zakon im ne može ništa. Ali odakle njemu pravo da uzima zakon u svoje ruke i to na tako grozan način? I što ga je uopće natjeralo na to da postane gospodin Candid? 

Rođen u bogataškoj i uglednoj obitelji na istočnoj američkoj obali, Charlie “Chum” Kane bio je čudo od djeteta. U dobi od tri godine čitao je New York Times, a s trinaest godina dokazao se kao matematički genij. 
Najprestižnija američka sveučilišta otimala su se za njega, a on je odabrao Harvard. Tamo je pronašao ljubav svog života i svoje mjesto u svijetu. A onda se na Dan zahvalnosti prije sedamnaest godina Charliejev svijet potpuno raspao.

Nakon hvaljenog i nagrađenog debuta“Altered Land“, mračan i iznimno potresan psihološki triler Gospodin Candid drugi je roman spisateljice Jules Hardy; Prvi njezin roman u nakladi Algoritma, šesnaesti bestseller u NAJbiblioteci.