Tom Rob Smith - Farma

Farma
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Saša Drach
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533133997
ISBN10 9533133996
Godina 2015
Broj stranica 303
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 85,00 Kn Kupi

Izniman psihološki triler o obiteljskim tajnama, zločinima, ali i tankoj granici zdravog razuma i ludila. Radnja prati mladog muškarca, Daniela kojeg iznenada naziva otac i kaže mu da mu je majka Tilde smještena u psihijatrijskoj ustanovi u Švedskoj, zemlji u koju su se preselili nakon mirovine. Ubrzo nakon oca javlja se i majka koja govori sinu da stiže u London i moli ga da ne povjeruje ni u što što mu otac govori. 

Novi, dugoočekivani roman izvrsnog britanskog autora Toma Roba Smitha koji je na književnoj sceni debitirao međunarodnim bestselerom Dijete 44. Tilde u britansku metropolu dolazi u potpuno izbezumljenom stanju očajnički pokušavajući sinu objasniti što joj se sve događalo od odlaska iz Londona i selidbe na švedsku farmu snova, a Daniel postaje nevoljki sudac majčine priče o tajnama, lažima, zločinu i uroti u koju je, navodno, umiješan i njegov otac. 
Poznati britanski pisac u svom novom romanu, na iznimno inovativan način poigrava sa žanrovskim konvencijama skandinavskog trilera: izolirana farma, obiteljske tajne, okrutni zločin, moćna elita sklona zataškavanju i prešućivanju. 
No, maskirano u proces saznavanja istine i dokazivanja majčinog zdravog razuma, priča je o ljubavi, lojalnosti i vezama roditelja i djece: koliko se poznajemo, što prešućujemo, koliko smo spremni vjerovati, koliko smo se spremni žrtvovati i, na kraju, koliko nam je zapravo stalo. 
Ovaj izniman psihološki triler čita se u jednom dahu, a Toma Roba Smitha na pisanje je inspirirala priča njegove vlastite obitelji.