Darja Doncova - Žena moga muža

Žena moga muža
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Igor Buljan
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531789677
ISBN10 9531789673
Godina 2008
Broj stranica 311
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 6,25 € Kupi

Kako dokazati čovjekovu nevinost ako su svi dokazi protiv njega? Pod optužbom da je ubio svoju sedmu ženu uhićen je Maksim Poljanski. Ali, amaterska detektivka Daša Vasiljeva uvjerena je da njezin bivši muž nije mogao pucati u lice ženi koja spava. Odlučuje pronaći pravog zločinca. No, snage su očito nejednake. Tajnoviti ubojica neprestano je ispred nje, ostavljajući na svom putu nove leševe. 

U žaru potjere Daša zaboravlja na oprez i za tu pogrešku može platiti životom. Ali, ubojica ne zna s kim se uhvatio ukoštac. Daši nije umaknuo još nijedan zločinac...

Čitatelja čeka uzbudljiva potraga za zločincem kroz labirinte moskovskih ulica. Daša nas vodi kroz suvremeni moskovski milje: upoznajemo šarmantnog i uglađenog šefa mafije, nemilosrdne ali potkupljive čuvarice zatvora, došljake iz provincije i opake sponzoruše.  

Darja Doncova pripada valu ženskih spisateljica detektivskih romana koje su postigle nevjerojatnu popularnost u Rusiji, ali i u drugim europskim zemljama. Doncovu nazivaju kraljicom detektivskih romana u Rusiji. Specifičnost Doncovinih romana je njezin „ironični detektiv", odnosno protagonist-pripovjedač koji na nekonvencionalan način, uz mnoštvo duhovitih ili apsurdnih zapleta, rješava slučaj. 

Darja Doncova rođena je u Moskvi 1952. godine. Diplomirala je novinarstvo na Sveučilištu Lomonosov. U Rusiji je svojim ironičnim detektivskim romanima postigla golemu popularnost. Do danas je objavila više od 80 naslova i prevedena je na petnaestak svjetskih jezika.

Triput je proglašena najboljim ruskim piscem u godini i dvaput je osvojila nagradu za najbolji bestseler. U njezinu čast na moskovskom književnom trgu postavljena je brončana zvijezda. Živi u Moskvi sa svojom brojnom obitelji i psima.