Jeff Lindsay - Dexter sanja mrak

Dexter sanja mrak
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Ivan Zorić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532209907
ISBN10 9532209905
Godina 2011
Broj stranica 188
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dexter Morgan forenzičar je specijaliziran za tragove krvi u policijskoj centrali u Miamiju, Odjel za ubojstva. Privlačan muškarac kojeg žene vole, iako se on oko njih pretjerano ne trudi. Pristojan čovjek kojem osmijeh ne silazi s lica, koji u pravo vrijeme kaže pravu stvar i rijetko kad privlači pozornost na sebe. On je ujedno i sociopat, serijski ubojica, povremeno sklon, pa… komadanju svojih žrtava.

Dexter je u ovom romanu pozitivac. Usvojen u dobi od četiri godine, nakon što je ostao siroče, Dexter je naučio, uz malu pomoć svog pragmatičnog oca policajca, kanalizirati svoj dar i ubijati samo one koje nije uspjela stići ruka zakona. No, kad novi serijski ubojica počne operirati po Miamiju na način kao da želi uspostaviti komunikaciju s Dexterom, ovaj će se naći na brisanom prostoru. Treba li pomoći sestri Debori, policajki u Odjelu za poroke u rješavanju zločina? Ili bi sam trebao pronaći novog ubojicu i odati mu priznanje za njegov umjetnički rad? Ili, zar je uopće moguće da je sam Dexter, očigledno ne baš uravnotežena ličnost, potpuno skrenuo i počeo sam ubijati, predstavljajući se kao netko drugi?

Jeff Lindsay uspio je napisati nevjerojatno originalnu priču o serijskom ubojici koji izaziva simpatije čitatelja. Prvi roman iz popularnog serijala o Dexteru nagrađen je nagradom Dilys koju dodjeljuje Udruženje nezavisnih knjižara, a sve popularnija televizijska serija već godinama oduševljava gledatelje istančana ukusa i jakih živaca.