Dražen Stjepandić - Detektiv Lujo u epizodi: Skrivači hrvatskog urana

Detektiv Lujo u epizodi: Skrivači hrvatskog urana
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kriminalistički i Thriller
Izdavač Agencija Frankie
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535525400
ISBN10 9535525409
Godina 2008
Broj stranica 164
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Tribuson, Pavličić, Napita i u zadnje vrijeme Nada Gašić, gotovo da čine jedine iznimke, nedovoljne za optimističku misao da se hrvatska književnost grana na različite žanrove i time pokazuje snagu umjetničke vrste koja je dorasla suvremenosti. Među tim iznimkama koje bi rado koketirale i s takozvanom ozbiljnom književnošću i kad ispisuju žanrovsku literaturu, postoji još jedna iznimka-Dražen Stjepandić, dugogodišnji novinar koji se ogledao u raznim novinarskim vrstama i pisao u gotovo svim novinama u Hrvatskoj.
Proširujući granice krimića i služeći se iskustvom špijunskog romana i suvremenih trilera, Dražen Stjepandić ispisuje i kvalitetan putopis po Rimu i otkriva mnoštvo povjesnih pojedinostio o Hrvatima u Rimu, pa donekle djeluje i edukativno u spretno uklopljenim pasažima koje ne narušavaju akcijski tijek zbivanja.
Dražen Stjepandić je izuzetno informiran o mnogočemu što se zbivalo i što se zbiva u Hrvatskoj. Nadam se i želim mu da poput Johna La Carrea u književnoj formi svima rekne sve što zna.