Alice Munro - Previše sreće

Previše sreće
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Kratka proza
Izdavač Naklada Oceanmore
Prevoditelj Maja Šoljan
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533320052
ISBN10 9533320052
Godina 2012
Broj stranica 303
Format 21 cm
Obavijest 6,01
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Druga zbirka priča kanadske književne zvijezde Alice Munro. Knjiga koja će vas oduševiti već na prvim stranicama vještim stilom pripovijedanja.

Junakinje priča Alice Munro sasvim su obične žene, ali u njihove se sudbine upleću dramatični događaji, od preljuba i laži do ubojstva, koji će im promijeniti život i zauvijek ih obilježiti.
 
U naslovnoj pripovijetki Previše sreće, nadahnutoj stvarnom povijesnom osobom, nadarena ruska matematičarka i spisateljica Sofija Kovalevska sukobljava se s konvencijama 19. stoljeća i zamkama vlastita uspjeha. Ali jednako su stvarne i priče kao što su Dječja igra u kojoj dvije prijateljice iz djetinjstva kriju do smrti jezivu tajnu koja ih cijeli život muči poput nezaliječene gnojne rane; Slobodni radikali u kojoj usamljena žena upravo u svojoj bolesti i udovištvu nalazi snage nadmudriti opasna posjetitelja; ili Dimenzije u kojoj se junakinja mora suočiti s najstrašnijim gubitkom i najvećom boli, ali ipak uspijeva pronaći svrhu i nastaviti živjeti, prihvaćajući, kao i svi likovi Alice Munro, ljudsku sudbinu.