Mischa Berlinski - Terenski rad

Terenski rad
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Marinko Raos
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531209717
ISBN10 9531209715
Godina 2009
Broj stranica 284
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 60,00 Kn Kupi

Kad mu djevojka dobije posao u Tajlandu, mladi novinar Mischa Berlinski pridruži joj se kaneći uživati što više, a raditi što manje. No jedne pijane večeri do njega se dokotrlja priča: karizmatična američka antropologinja Martiya van der Leun nađena je mrtva u tajlandskome zatvoru gdje je služila doživotnu kaznu zbog ubojstva. Isprva tek znatiželjan, Mischa polako odmotava klupko pripovijesti, a njegova potraga vodi ga do temelja moderne antropologije, kao i do obiteljske povijesti Martiyine žrtve - mladog misionara koji je u planinama Tajlanda propovijedao tajanstvenom domorodačkom plemenu Dijalo
Kad drugih tragova ponestane, opsesija Martiyom van der Leun Mischu će naposljetku odvesti u svijet tajlandskih planinskih naroda, djevičansku zemlju koja postaje bojištem razornih strasti i dvaju suprotstavljenih, tipično američkih načina gledanja na svijet.
Živa, strastvena, duhovita i izvrsno napisana, Terenski rad knjiga je o opsjednutostima i tabuima - znanstvenim, religijskim i seksualnim - koja najavljuje novi uzbudljivi glas-američke književnosti.