Carlos R. Zafon - Sjena vjetra

Sjena vjetra
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Maja Tančik
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532660005
ISBN10 9532660003
Godina 2006
Broj stranica 480
Format 22,5 cm
Obavijest 7,50
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ono što ovaj roman čini tako neodoljivo zanimljivim jest emotivna energija koju stvaraju usponi i padovi velike i raznolike postave nezaboravnih likova... Prošećite bilo kojom ulicom Zafónove Barcelone i ugledat ćete sjene prošlosti i tajne sadašnjosti, upisane u gradsko tkivo i u živote njegovih stanovnika. 
Guardian 
Dobro staro pripovijedanje ponovno je u modi... ova priča ima dramatsku napetost koja, čini se, nedostaje mnogim suvremenim romanima. To je iznimno sofisticirano, zabavno štivo koje se ne ispušta iz ruku, a istovremeno ispituje moždane ćelije. Što biste više mogli poželjeti? 
Scotsman 
Zafón osigurava golemu porciju ljubavi i dovoljno magije, ubojstava i ludila da čak i najnesklonijeg čitatelja posve zaokupi. Vraški dobro. 
Elle 
Čudesno bujan roman Carlosa Ruiza Zafóna Sjena vjetra započinje s potragom za tajanstvenim autorom u Barceloni koja je pretrpjela građanski rat i zatim razvija onoliko zapleta i likova koliko i žanrova – gotičku melodramu, priču o odrastanju, povijesni triler i više. To je duboko zadovoljavajuće, bogato, puno štivo. 
Sunday Telegraph 
Kao i Da Vincijev kod, složeni triler Carlosa Ruiza Zafóna Sjena vjetra potvrdio je brzinski uspjeh koji se prenosi od usta do usta. 
The Times 

Zafón predstavlja panoramu zamamnih i okrutnih likova i priča. Njegov roma kovitla se u brzacima strasti, osvete i tajni čiji se slojevi ljušte poput lukovice, ali uporno ponovno izrastaju. Tajne povremeno poprimaju nadnaravna obilježja. Čini se da likove proganjaju duhovi, sve dok ne uzmaknu pred nečim mnogo strašnijim: škripanjem pravih podova nagrizenih pravom truleži i neumoljivosti ljudskih sudbina sablasnijih od bilo koje prikaze... povedeni smo na divlju vožnju koja svoje oštre zavoje svladava sa zanošenjem koje oduzima dah. 
New York Times Book Review 
Zaokreti priče koja se uvijek ponovno preklapa poput komplicirana origamija, u konačnici razotkrivaju jednostavan oblik. Ljubav i prijevara u srcu su književne misterije – nisu li uvijek? 
Scotland on Sunday
Dijelom gotička misterija, dijelom komedija, dijelom politički triler, dijelom borgesovska parabola, u cjelini čudesna. 
Sunday Times