Jim Powell - Razbijena jaja

Razbijena jaja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Davorka Ćurković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533032542
ISBN10 9533032545
Godina 2010
Broj stranica 373
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,38 € Kupi

Feliks Žukovski, Poljak u Parizu, relikt je prošlog doba – čovjek kojem je politika uvijek bila važnija od ljudi, a politički ideali važniji od ljubavi. Njegovo je životno postignuće vodič po zemljama Istočnog bloka, a njegov privatni život niz razočaranja i promašaja.

Feliksu je 61 godina, komunizam se urušio, uklonjena je Željezna zavjesa, Istočna Njemačka nije ekonomsko čudo kao što bi on to priželjkivao, a izvjesnosti na kojima je počivao njegov život urušile su se poput Berlinskog zida. Zbunjen i zatečen, no istodobno na neki čudan način i oslobođen, te suočen sa situacijom koja će okončati njegove putopisačke izlete po Istočnoj Europi, Feliks donosi šokantnu odluku da svoj vodič proda jednoj američkoj izdavačkoj kući i time pokreće lanac događaja koji će mu iz temelja promijeniti život. 

Susrest će se s bratom kojeg nije vidio pedeset godina, doznati potresnu istinu o majci za koju je mislio da ga je napustila i dobiti priliku da obnovi davno izgubljenu ljubav. No nakon pedeset godina nesporazuma i razočaranja – može li život započeti iznova?