Bhira Backhaus - Pod limunovim stablima

Pod limunovim stablima
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Igor Buljan
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533031408
ISBN10 9533031409
Godina 2009
Broj stranica 397
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 2,48 € Kupi

U tradiciji Jhumpe Lahiri i Arundhati Roy, zvjezdani debi autorice koja u svom romanu opisuje iskustvo mlade Indijke u Americi.

Mlada Indijka Jeeto bori se kako bi pronašla vlastito mjesto u svijetu dogovorenih brakova i stroge obiteljske tradicije pandžapske zajednice u kalifornijskom Oak Groveu.

Debitantski roman Bhire Backhaus istražuje temu ljubavi, gubitka, odricanja i zamršene mreže obiteljskih odnosa. Mlada Jeeto u procjepu je između dvaju svijetova - tradicionalnog svijeta zajednice indijskih Sikha koji joj nameće dogovoreni brak i života tipične američke studentice. Jeetoina sestra Neelam, zaljubljena u mladića kojeg njezini roditelji ne prihvaćaju, pasivno se prepušta dogovorenom braku s neznancem, dok se Jeetoina prijateljica Surinder otvoreno suprotstavlja tradicionalnim običajima. Kroz unutarnji sukob, autorica istražuje razapetost između tradicionalnog i modernog s kojom se suočavaju članovi Jeetoine obitelji i njezini indijski susjedi. Njihove isprepletene priče o potrazi za identitetom tvore bogat i raskošan prikaz kulture u tranziciji.