Patricia Wilson - Otok tajni

Otok tajni
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531423748
ISBN10 9531423741
Godina 2018
Broj stranica 470
Format 20 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 4,05 € Kupi

Patricia Wilson živjela je u selu Amiras na Kreti, otoku na kojem se zbiva radnja ovoga romana. Spisateljsko nadahnuće dobila je kada je u svojem vrtu iskopala strojnicu – korištenu u događajima koji su se zbili u rujnu 1943. Godine – a roman je uglavnom utemeljen na istinitim pričama koje su joj ispripovijedale najstarije žene Amirasa. Žene koje do tada još nisu progovorile o svojim iskustvima. Patricia najviše vremena i dalje provodi u Grčkoj. Otok tajni njezin je roman prvijenac.

“Koliko se sjećam, priča je započela u zoru četrnaestog rujna 1943. godine… ”

Angelika, mlada žena rođena u Londonu, čitav se život veoma zanimala za majčinu tajnu prošlost. A dok planira vjenčanje, zna da mora posjetiti zabačeno selo na Kreti, u kojem je njezina majka odrasla.

Angiena otuđena grčka baka Maria je na umoru. Raširenih ruku dočekuje Angie – vrijeme je da se oslobodi tereta te ispripovijeda svoju priču, kako je ne bi ponijela u grob.

No dok Angie na Kreti sluša bakine priče, njezin zaručnik sve se rjeđe javlja, a i kad se javi nije sam. Iako je vjenčanje pred vratima otkrit će se mnoge tajne koje će taj, dugo željeni događaj, dovesti u pitanje…

Ako vam se dopadao roman Otok Victorije Hislop duboko ćete se zaljubiti u ovo savršeno ljetno štivo. Roman je s engleskoga prevela Aleksandra Barlović.