Pascal Mercier - Noćni vlak za Lisabon

Noćni vlak za Lisabon
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj Boris Perić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533194042
ISBN10 9533194049
Godina 2012
Broj stranica 310
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Što je potrebno da nam zauvijek promijeni život?
Raimundu Gregoriusu, sredovječnom profesoru klasičnih jezika u Bernu, bilo je dovoljno malo: jedan pogled na lijepu ženu koja se naslanja na ogradu mosta, jedna slučajno otkrivena knjiga portugalskog pjesnika, jedan noćni vlak i čaroban grad koji čeka na kraju puta.

No u ovoj knjizi kraj putovanja tek je početak priče... 
Noćni vlak za Lisabon Pascala Mercieia roman je ideja koji se čita kao triler, potraga koja svoju iznimnu snagu i ljepotu dobiva u labirintu kroz koji nas naizmjence vode niti ljubavi, prijateljstva, sjećanja i književnosti.

Kad usred sata latinskog ustane i napusti svoj život, slijedeći tragove fascinantnog Amadeua de Prada, liječnika, pjesnika i borca protiv Salazarove diktature, Gregorius će stupiti na opasnu stazu koja će u pitanje dovesti sve što je dotada živio.

Ali možemo li doista upoznali drugog čovjeka, a da ne upoznamo sebe? Možemo li raskinuti spone kojima smo vezani za osobu koja smo postali?

Noćni vlak za Lisabon epsko je putovanje ne samo Europom nego i našim mislima i osjećajima - knjiga zadivljujuće intelektualne dubine, jedna od onih koje će vam promijeniti život.