Dinah Jefferies - Kći trgovca svilom

Kći trgovca svilom
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Silvija Čolić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531423274
ISBN10 953142327X
Godina 2018
Broj stranica 374
Format 20 cm
Obavijest 6,01
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Francuska Indokina, 1952.
Nicole je, kao i njezina starija sestra, dijete iz miješanog braka Vijetnamke i Francuza. Kad je napunila osamnaest godina, otac joj daje davno zatvorenu trgovinu svilom, no njezinoj  starijoj sestri istodobno prepušta upravljanje uspješnom obiteljskom tvrtkom koja se bavi prodajom svile, što Nicole drži velikom nepravdom.

Pogođena time, postaje bolno svjesna nepravdi i na drugim razinama, osobito u odnosu Francuza prema Vijetnamcima. U tjeskobnom ozračju ratnih zbivanja i brojnih nesuglasica sa sestrom i ocem, Nicole pronalazi utjehu u bliskom prijateljstvu s Markom, šarmantnim Amerikancem, a potom s Tranom, mladim gerilcem iz redova Viet Minha. A kad se nađe u intimnoj dilemi hoće li se prikloniti Francuzima ili pobunjenicima život će joj krenuti neočekivanim smjerom…

Dinah Jefferies rođena je u Maleziji, a od devete godine živi u Engleskoj. Živjela je u komuni, pohađala umjetnički koledž, a na Sveučilištu u Ulsteru diplomirala je englesku književnost, koju je poslije i predavala. San da postane spisateljica ostvarila je tek nakon financijskog bankrota. Tada je u svoju kuću stavila veliki natpis Napisat ću bestseler. Živi u
Gloucestershireu. Autorica je triju romana, od kojih su dva – Supruga vlasnika plantaže čaja i Kći trgovca svilom – prevedena na hrvatski jezik. Roman je s engleskoga prevela Silvija Čolić.

Da biste doznali više o Dini, slijedite je na Twitter@DinahJefferies ili posjetite njezinu web-stranicu www.dinahjefferies.com.