Denise Grover Swank - Dvadeset devet i pol razloga

Dvadeset devet i pol razloga
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Stilus knjiga
Prevoditelj Iva Divljaković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537956684
ISBN10 9537956687
Godina 2016
Broj stranica 300
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Rose mlada djevojka koja radi u Uredu za motorna vozila, u vezi je s vraški zgodnim policijskim detektivom Joeom, život je baš i nije mazio dok je bila mlađa, a i njeni je sugrađani i dalje smatraju čudakinjom zbog njezinih vizija koje su dio njenog života, i sama bi htjela da nije tako ali od sudbine se ne možeš sakriti. Nema moć nad tim vizijama i vidi ono što se desilo ili će se desiti što je ponekad dovodi u jako nezgodnu situaciju. Da joj život ne bi bio monoton odazvala se na poziv suda da bude jedna od porotnika u suđenju za ubojstvo, iako tužiteljstvo ima čvrste dokaze protiv optuženoga, Rose ima viziju koja potvrđuje da se iza toga čina krije sasvim netko drugi, a optuženi se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme.
Sjedi u poroti i sluša kako optužuju nevinog čovjeka za zločin koji nije počinio i nastoji smisliti kako bi mu pomogla, a po zakonu ne smije odlaziti na mjesto zločina i kopati po slučaju jer bi mogla biti kazneno gonjena i ona sama. Sve je to jako frustrira i dovodi do ludila jer i sama zna kako je to biti nevin optužen jer je to već prošla kad joj je majka ubijena i ona bila glavni osumnjičenik, pokušava smisliti strategiju i istražiti što se uistinu dogodilo, ako kaže na koji način ona to zna i da je imala viziju svi će je smatrati ludom. I tako kreće sama istraživati.
Njezina istraga donijet će joj samo nevolje jer ne samo da je dirnula u osinje gnijezdo već je prekršila i zakon, kad se otkrije što je napravila biva uhićena i pritvorena zbog nepoštivanja suda, sad kad više nije porotnica i kad joj je Joe pomogao izaći iz zatvora uz pomoć državnog odvjetnika i povučenih nekoliko veza mislio je da će se Rose pribrati i ostaviti taj slučaj iza sebe. Ali Rose ne odustaje i dalje traži kako pomoći da nevin čovjek ne završi u zatvoru, ali tako samo još više zapada u nevolje i na sebe navuče gnjev pravoga ubojice koji se neće smiriti dok je ne ušutka, sad joj prijeti velika opasnost koju ne može izbjeći jer zbog svoje tvrdoglavosti nikad ne zna odustati.
Hoće li Rose uspjeti otkriti istinu? Kako će to njezino istraživanje utjecati na njenu vezu s Joeom? U kakve će se sve to probleme uvaliti? Hoće li otkriti tko je ustvari ubojica? Hoće li se Rose uspjeti izvući iz neprilika u koje se uvalila? Tko će joj sve pomoći? Kako to na kraju završava?