Nikša Sviličić - Druga strana slutnje

Druga strana slutnje
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani
Izdavač Funditus
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535903468
ISBN10 9535903462
Godina 2018
Broj stranica 220
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Tri žene. Jedna sputana tradicijom patrijarhata, druga slobodoumna i lakomislena, treća pomirena s bolešću i njenim ishodom. Tri muškarca. Sličnih čežnji, različitih sudbina. Jedan uhvaćen u mrežu očekivanja okoline i iznevjerene iluzije, drugi, samopouzdani bonvivan koji živi na potrebi drugih da nahrane vlastitu taštinu i treći, uhvaćen u klopku bračne krize i izgubljenih karijernih ideala.

Jedan policijski inspektor. Jedna policijska postaja. Jedno selo u vrleti. Jedan velegrad. Prilika za ljubav i neimanje snage za oprost.

Likove ovog romana ulančane strukture i posve neočekivana završetka razdvajaju životne okolnosti, obrazovanje i ono što bismo u suvremenosti nazvali karijerama, no spaja ih to što nisu sretni. Utjecajem onoga Nečeg, većeg od čovjeka i njegovih nakana, u kratkim trenutcima jednog ljeta njihove će se naoko različite, a toliko slične sudbine suptilno međusobno očešati bez njihove volje, tvoreći tako kovitlac života ispunjen smijehom i plačem, bolju i radosti, propuštenim i ugrabljenim prilikama, kriminalističkim istragama, karijernim smicalicama, danim zavjetom, prokockanim imetkom… i začeti priliku za novi početak… 

 

Jedan od rijetkih romana koji kad počnete čitati jednostavno ne možete odložiti, ugasiti svjetlo i zaspati. Iznimno uvjerljivi opisi likova, situacija i karmičkog dodira, upakirani u izvrsnu dramaturgiju, s iznenađujuće efektnim završetkom, to je Druga strana slutnje, zaista odličan roman!
Vedran Mlikota, akademski glumac

U "triptihu poroka" Nikše Sviličića sve pršti od niskih strasti, seksa i krvi. U paklu seksualnog razvrata, ubojstava i smrtonosnih bolesti autor se snalazi kao riba u vodi... i drži čitatelja prikovanim za svoje uzbudljivo štivo.
Robert Pauletić, pisac i enigmat

Od epskih ruralnih zapleta, do ingenioznih urbanih obrata, ovo je knjiga koja se čita u dahu. Osim briljantnog uma i izvanzemaljske biografije, Sviličić ima i predivan literarni talent. Hvala nebesima što ga je podijelio s nama u Drugoj strani slutnje. Sjajan roman!
Hrvoje Šalković,  pisac