Selden Edwards - Mala knjiga

Mala knjiga
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani - Strani autori
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Rujana Pavlic
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533161655
ISBN10 9533161655
Godina 2012
Broj stranica 448
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 6,87 € Kupi

The Little Book Mala knjiga je debitantsko remek-djelo majstorskoga pripovijedanja koje je Selden Edwards stvarao i brusio tri desetljeća, a koje ga otkriva kao jednog od najinventivnijih i najoriginalnijih romanopisaca današnjice.

Mala knjiga sadrži neobičnu priču Franka Standisha, Wheelera, Burdena III., nasljednika poznatih bostonskih bankara, filozofa, studenta povijesti, sina legende, rock-idola, pisca, ljubitelja žena, osamljenika, napola Židova i bejzbolske legende s Harvarda. Godine 1988. Njemu je četrdeset sedam godina i živi u San Franciscu. No najednom će se, iščašenjem u vremenu, naći u Beču na kraju devetnaestog stoljeća, točno devedeset jednu godinu prije svoje posljednje uspomene i pola stoljeća prije vlastitog rođenja. Prijestolnica tadašnje Austro-Ugarske proživljavala je svoje najslavnije dane, ali i ne znajući, bila na korak od apokalipse koja će uslijediti u stoljeću koje se prostire pred njima.

 

U gradu i vremenu o kojima je godinama slušao od svojeg omiljenog profesora Hazea, Wheeler će se snaći bolje nego što je ikad mogao očekivati. Sprijateljit će se sa skupinom najslavnijih umova i umjetnika tog vremena, potražiti pomoć od samog slavnog Sigmunda Freuda, pa čak i upoznati Marka Twaina, cijelo vrijeme budno pazeći da svojim riječima ili djelovanjem ne promijeni povijest svijeta koja mu se stvara pred očima. No uspjevši se zamjeriti vlastitom okrutnom djedu i upoznavši mladu damu koja će mu promijeniti život, i sam će shvatiti kako je sila sudbine neusporedivo jača od bilo kakvih naših htijenja. A nekada i neizrecivo opasna.