Kristijan Vujičić - Udruženje za mravlje igre

Udruženje za mravlje igre
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani - Hrvatski autori
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533030548
ISBN10 9533030542
Godina 2009
Broj stranica 179
Format 20 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 12,15 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 8,10 Kn Kupi

Na Veliki petak središtem Zagreba prolazi procesija, iza koje neobičan lik natprirodnih moći uspavljuje Zagrepčane, te grad postaje stari Jeruzalem iz vremena Isusa Krista, a uspavani pojedinci postaju biblijski likovi poput Poncija Pilata. Slikar Ladislav dovršava fresku, čiji se likovi počinju kretati i prikazivati čude događaje na ulicama Zagreba... Roman o Kristovom drugom dolasku. Autor isprepliće religiozno sa svakodnevnim i fantastičnim te na ironičan način proučava odnos dobra i zla.

Ladislav Nemet, središnji lik romana i Anotosov glavni protivnik, već punih godinu dana ne spava i u svojoj sobi slika fresku. U fantastičnom svijetu ove knjige likovi na fresci počinju se kretati i prikazivati događaje koji se odvijaju na ulicama Zagreba, odnosno izmaštanog Jeruzalema. 

Anotos tako i nije uspio izgraditi grad iz Kristova vremena, već u najboljem slučaju Jeruzagreb, kako ironično primjećuje Nemet. Ostaje pitanje hoće li Anotos, utjelovljenje zla i začetnik sekte nazvane Udruženje za mravlje igre, uspjeti prisiliti Ladislava Nemeta na izdaju vlastitih uvjerenja i principa.

Autor romana "Udruženje za mravlje igre" na ironičan i radikalan način proučava odnos dobra i zla te postavlja pitanje koliko naučene forme djelovanja onemogućuju čovjekovo traganje za vjerom, ljubavlju i dobrotom u samome sebi i drugima. Jer Nemet traga upravo za tim, do svojih krajnjih granica.