Tonči Trstenjak - Božićna pomaranča : priče jednog svećenika

Božićna pomaranča : priče jednog svećenika
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Klasični & suvremeni romani - Hrvatski autori
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531108034
ISBN10 953110803X
Godina 2013
Broj stranica 272
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Autor ove zbirke kratkih priča, pater Tonči Trstenjak, poznat javnosti kao televizijski novinar i urednik, u četrdeset priča iznosi pred čitatelje bogato životno iskustvo i sjećanja satkana ponajprije od doživljenog i proživljenog. U njima opisuje ljude koje je sretao i događaje u kojima je sudjelovao ili bio tek usputni svjedok, od ranog proljeća do plodne jeseni svoga života.
Činjenica je da živimo ubrzano, u vremenu kad nemamo vremena, zapljusnuti olujnim vjetrovima dnevnih zbivanja, ovisni o senzacijama i često zaokupljeni izmudrenim pričama neplodnima za dublje spoznaje. Ove kratke priče nisu izmudrene, nego oslikavaju stvarne ljude i događaje. Laganim i slikovitim stilom pripovijedanja uklapaju se u ubrzani ritam našeg življenja, a čitatelju donose dašak mira, zraku istine, miris ljubavi, tračak nade i zrnce vjere.
Ovu knjigu pisao je svećenik isusovac u sedmom desetljeću zanimljiva života i četvrtom desetljeću plodnog svećeništva. Bez sumnje će vas iznenaditi, obradovati, odmoriti, obogatiti, učvrstiti i ohrabriti.