Gabriel G. Márquez - Sjećanje na moje tužne kurve

Sjećanje na moje tužne kurve
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Željka Somun
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532016031
ISBN10 9532016031
Godina 2006
Broj stranica 107
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Zadnji objavljeni roman slavnog nobelovca po prvi put na hrvatskom jeziku

Ljubav je uvijek bila najvažnija tema proznog opusa Gabriela Garcíe Márqueza, no u njegovom novom romanu "Sjećanje na moje tužne kurve" ovaj pisac slavi ljubav na najduhovitiji način dosada. Glavni junak "Sjećanja na moje tužne kurve" je mušičavi ostarjeli novinar koji sam sebi, na svoj devedeseti rođendan, daruje noć strasti s mlađahnom djevicom. No u živopisnoj javnoj kući on, koji nikada nije spavao sa ženom a da joj nije platio, zaljubljuje se po prvi puta u životu.

U još jednoj priči o ljubavi Gabriel García Márquez isprepleće čitateljima dobro poznate motive smrti, odrastanja i prijateljstva, stvarajući iznova mnoštvo fascinantnih likova, predivnih epizoda i nezaboravnih stilističkih minijatura. Gabriel García Márquez, autor mnoštva beletrističkih naslova, među kojima se svakako izdvajaju "Stotinu godina samoće", "Dvanaest hodočasnika" i "Ljubav u doba kolere", rođen je 1927. godine u Kolumbiji. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1982. godine.

"Sjećanje na moje tužne kurve", prvi njegov roman u posljednjih desetak godina, posve je opravdao očekivanja publike i kritike.