Pierce Brown - Zlatni sin

Zlatni sin
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Profil
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533135090
ISBN10 9533135093
Godina 2016
Broj stranica 436
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kad su prvi kolonizatori odlučili otići sa Zemlje, stvorili su hijerarhiju radne snage. S vremenom su dotjerivali tu hijerarhiju genskim i kirurškim zahvatima. Nastalo je Društvo raspoređeno u boje, savršeno djelotvorno, kojim dominira superiorni sloj – zlatni. Nepravedni poredak funkcionira sve dok Darrow – pripadnik najnižeg sloja, crvenih – buntovnik stvoren u tragediji, ne odluči krenuti u rušenje sustava.

U Zlatnom sinu, iznimnom nastavku romana Crveni ustanak, Darrow se u potpunosti infiltrirao među vladajuće. U okrutnom svijetu, okružen ljudima koje prezire svakim atomom bića, navukao je bijes moćnih suparnika, ali i pronašao ono što nije očekivao: prijatelje, poštovanje, pa čak i ljubav. No, dok vodi rat koji će promijeniti ljudsku sudbinu, Darrow sve više shvaća da uspjeh podrazumijeva manipulaciju neprijateljima, ali i prijateljima. Ako doista želi poraziti zlatne, mora biti upravo poput njih, samo pametniji, snažniji i nemilosrdniji. Je li to doista put kojim želi ići? Zlatni sin drugi je dio sjajne, iznimno maštovite trilogije mladog američkog autora Piercea Browna, sage pisane u tradiciji SF klasika za mlade kao što je Enderova igra Orsona Scotta Carda i s emocijom suvremenih klasika poput Igara gladi Suzanne Collins. Pierce Brown već je Crvenim ustankom osvojio kritičare, čitatelje i vrhove top-ljestvica, a uspjehom Zlatnog sina – koji su čitatelji Goodreadsa premoćno izabrali za najbolji SF roman 2015. – samo je potvrdio status spisateljske zvijezde čija se djela željno iščekuju. Ekranizaciju serijala potpisat će Marc Forster, redatelj filma Svjetski rat Z. 

"Divlja vožnja puna napetosti i intrige. Želim još!"
Christopher Golden
"Ulozi su veći nego što su bili, a preokreti i raspleti jednako uzbudljivi. Šokantan kraj ostavit će čitatelje željne još ove originalne, istinski uzbudljive sage."
Booklist