Barbara Cleverly - Tigar iz palače

Tigar iz palače
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Robert Martinov
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531405904
ISBN10 9531405905
Godina 2010
Broj stranica 288
Format 21,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,63 € Kupi

Indija, 1922 godine. Na sjeveru kraljevske državice Ranipur pojavljuje se tigar koji napada i ubija ljude. Guverner Sir George Jardine šalje Joea Sandilandsa, ratnog junaka i detektiva Scotland Yarda, da se, kao maharadžin gost, priključi lovu na zvijer. 

Oružje s kojim ga Sir George šalje u lov u Joeu budi sumnje. Puška Holland Et Holland bit će idealna za lov na tigra, ali čemu će mu služiti najnoviji tip minijaturnoga pištolja Browing M? 

Maharadža, saveznik Britanaca, umire. Neizvjesno je tko će ga naslijediti, a lako bi se moglo dogoditi da će naslijednika odrediti ubojstvo. Prvi prijestolonaslijednik već je poginuo u nesretnom hrvanju s panterom. Druga nasilna smrt događa se pri Joeovom dolasku u grad. Je li to nesretni slučaj? Ili pak ubojica vreba po hodnicima palače..?

***

"Tigar iz palače" četvrt je slučaj Joea Sandilandsa čije avanture u ovoj seriji romana opisuje britanska književnica, a po mnogima i naslijednica Agathe Christie, Barbara Cleverly. Većina njezinih romana smještena je u Indiju u doba kolonijalizma, a zbog napetih i inteligentnih zapleta mnogi su prevedeni na više svjetskih jezika. Na hrvatski su joj jezik prevedeni romani "Posljednja kašmirska ruža", "Ubojstva u Simli" i "Pozlaćena oštrica".