Cecelia Ahern - Mjesto zvano Ovdje

Mjesto zvano Ovdje
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Profil
Prevoditelj Petra Mrduljaš
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533132242
ISBN10 9533132248
Godina 2013
Broj stranica 325
Format 23 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 30,00 Kn (3,98 €) Kupi

Kako bi se to mjesto moglo opisati? To je međuprostor. Kao veliko predvorje koje ne vodi nikamo, kao banket od jučerašnjih ostataka, sportska momčad sastavljena od igrača koje nitko nikada ne bira, majka bez djeteta, tijelo bez srca. Gotovo je stvarno, ali ne u potpunosti. Dupkom je puno osobnih predmeta, a opet je prazno jer nema vlasnika koji ih vole.

Otkako joj je prije dvadeset godina nestala kolegica iz razreda, Sandy Shortt bila je opsjednuta nestalim stvarima. Traženje je postalo njezina slavna zadaća - bilo da je riječ o čarapi koja je nestala u pranju, zametnutim ključevima automobila ili nečem ozbiljnijem, poput osobe koja je nestala iz vlastita života. Sandy je posvetila život potrazi za nestalim ljudima i pružanju plamička nade ucviljenim obiteljima.
Jack Ruttle jedan je od tih očajnih ljudi. Prošla je godina otkako je njegov brat netragom nestao. Misleći da bi Sandy Shortt mogla biti odgovor na njegove molitve, Jack se daje u potragu za njom.

Ali kad i sama Sandy nestane, nabasat će na mjesto - i ljude - koje je tražila cijeloga života. Naći će se u drugome svijetu, odijeljena od svojih voljenih i doma od kojeg je toliko dugo bježala. Sandy će se uskoro vratiti staroj navici - traženju. Ali ovoga puta očajnički traži put kući...