Robert J. Waller - Lagani valcer u Cedar Bendu

Lagani valcer u Cedar Bendu
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166060
ISBN10 9536166062
Godina 1994
Broj stranica 189
Format 24 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Jesen je 1980. Michael Tillman, četrdesettrogodišnji profesor ekonometrije na sveučilištu u Cedar Bendu u saveznoj državi Iowa - pomalo nekonvencionalan, neoženjen, živi povučeno sa psom, mačkom i četvrt stoljeća starim motorom - tek se vratio iz Indije.

Jellie Braden, udana za Michaelova novopridošlog kolegu, netom ušla u četrdesetu, vedre je naravi, slobodna duha, ali i tajanstvene prošlosti koja seže u njenu mladost provedenu u Indiji.

Od trenutka kad su se ugledali na dekanovu primanju počinje lagani valcer opreznih koraka dvoje ljudi koji se nikako ne uklapaju u ukočeni ambijent sveučilišta, zrelih osoba svjesnih uzajamne privlačnosti, ali i posljedica do kojih vodi njihova igra zbližavanja.

Ova romantična pripovijest Roberta Jamesa Wallera, autora Mostova okruga Madison, ponijet će vas iz učmalosti malog sveučilišnog grada u srcu Amerike do prostranstava drevne Indije tragom istinske ljubavi kakva se događa jednom , ili najviše dvaput u životu.

Lagani valcer u Cedar Bendu još je jedan poklon ljubiteljima lijepe književnosti izravno s vrha američke liste najprodavanijih knjiga u nakladi "Algoritma", u prijevodu Božice Jakovlev s ilustracijom Igora Kordeja.