Kristijan Vujičić - Knjiga izlazaka

Knjiga izlazaka
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533038490
ISBN10 9533038497
Godina 2015
Broj stranica 200
Format 21,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

"Knjiga izlazaka" Kristijana Vujičića pisana je na granici romana i ulančanih pripovijesti koje na duhovit i jednostavan, a opet uman način govore o doživljajima četrdesetogodišnjega glavnoga lika i njegovim legendarnim izlascima.

U noći u kojoj se Božidar Kukec samopropituje o svojoj prošlosti i razlozima trenutačne usamljenosti, na vratima njegova stana pojavljuju se dvojica djelatnika Odjela za ćudoređe: njegov branitelj i đavolji odvjetnik. Budući da je Kukec optužen da je serijski monogamist, ovaj neobični trojac zajednički zapisuje njegovu Knjigu izlazaka. Čitatelji tako prate glavnoga lika i njegova tulumarenja po zagrebačkim kvartovima i klubovima poput Kulušića i Jabuke, ali i na ulicama Praga i New Yorka.

Autor i u ovome romanu rado eksperimentira, citira i parodira – pozivajući se na Kafku, Bulgakova i Bukowskoga na primjer – filozofski program pomiješan je s humorističnim, religijski s trivijalnim, putopisni sa stripovskim i filmskim, i tako redom.

Ovo je knjiga koja će vas nasmijati i zabaviti, ponekad i šokirati, a namijenjena je svima onima koji su u životu prilikom barem jednoga izlaska (ili dejta) pomislili: „Što mi je ovo trebalo?“