Michael Cunningham - Dom na kraju svijeta

Dom na kraju svijeta
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Blanka Pečnik-Kroflin
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532203103
ISBN10 9532203109
Godina 2005
Broj stranica 333
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 24,00 Kn Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 20,00 Kn Kupi

Premda potpuno različitih karaktera, jedan povučen i nesiguran u sebe i svoje odluke, drugi neobuzdan u svojim životnim izborima, Bobby i Jonathan od malih su nogu najbolji prijatelji. Odrastajući u Clevelandu na prijelazu šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća postupno će spone koje ih povezuju postati čvršće i kompleksnije od prijateljstva. Kada se nakon završetka srednje škole Jonathan preseli u New York i Bobby će se ubrzo odlučiti za isti korak. Već nakon kratkog boravka u nepoznatom gradu upoznat će Clare, ženu nešto stariju od sebe, veteranku njujorških erotskih izleta, koja će ih obojicu privući. A Clare će u dvama muškarcima naći upravo ono što traži: u Bobbyju oca svojeg budućeg djeteta, u Jonathanu emocionalnu podršku. Nakon rođenja djeteta ovaj neobičan i emocionalno rastrzan trio uselit će se u zajedničko kućanstvo, a njihova turbulentna i krhka veza za neke od njih postat će preteška. Već nakon njegova prvog romana, Dom na kraju svijeta, kritičari su Michaela Cunnighama proglasili jednim od najvećih američkih pisaca našeg vremena. 
Njegov roman Sati (na hrvatskom objavljen najprije u biblioteci Zlatko Crnković vam predstavlja, a zatim i u NAJbiblioteci), potvrdio je slutnje kritičara i publike, a svoj zvjezdani status na svjetskom književnom nebu Cunnigham je definitivno potvrdio najnovijim romanom Specimen Days, koji već mnogi proglašavaju kandidatom za Pulitzerovu nagradu.

Urednik Zlatko Crnković romanom Dom na kraju svijeta predstavlja se u NAJbiblioteci, a roman koji je odabrao upravo je onakav kakav očekujete: istodobno dirljiv, profinjen i literarno zahtjevan. Hrvatski prijevod djelo je Blanke Pečnik Kroflin, a ilustraciju na naslovnici izradio je Nenad Martić.
Zahtjevne filmske uloge u ekranizaciji romana Dom na kraju svijeta maestralno su odradile velike hollywoodske zvijezde Colin Farrell, Robin Wright Penn, Dallas Roberts i Sissy Spacek.