Paulo Coelho - Alkemičar

Alkemičar
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Južnoamerička književnost - Roman
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Želimir Brala
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533044620
ISBN10 9533044624
Godina 2012
Broj stranica 192
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

"A kad nešto uistinu želiš, 
onda se i sav Svijet uroti da to i ostvariš."

Alkemičar Paula Coelha objavljen je 1988. godine. Sljedeće godine obilježava se 25 godina od objavljivanja knjige, a tim povodom Coelhovi izdavači u cijelom svijetu planiraju objaviti poklon izdanje knjige s prekrasnim ilustracijama Cataline Estrade na koricama.
Hrvatsko izdanje upravo je stiglo iz tiskare. 

Alkemičar, očaravajući roman Paula Coelha nadahnuo je milijune ljudi širom svijeta. Ova divna priča, istovremeno jednostavna i prepuna životnih poruka i mudrosti, govori o mladom andaluzijskom pastiru Santiagu koji iz svojega doma u Španjolskoj odlazi u egipatsku pustinju u potrazi za blagom skrivenim u piramidama. Putem, on sreće Ciganku, čovjeka koji sebe naziva kraljem i alkemičara, a oni ga upućuju kojim smjerom treba krenuti u potragu. Putovanje koje počinje kao potraga za svjetovnim dobrima tako se pretvara u otkrivanje unutarnjeg blaga. Ova dragocjena i poticajna priča o mladiću Santiagu svjedoči o tome koliko je važno slušati svoje srce i vjerovati u snove jer oni mogu preobraziti naš život.

"Zašto trebamo slušati svoje srce? 
Jer tamo, gdje je ono, nalazi se i naše blago."
Alkemičar

Paulo Coelho jedan je od najutjecajnih pisaca našega vremena. Njegove knjige, objavljene na 73 jezika i prodane u više od 135 milijuna primjeraka, dotakle su srca brojnih čitatelja širom svijeta. Paulo je član Brazilske akademije društvenih znanosti, UN-ov glasnik mira, a 2009. postao je nositelj Guinnessovog rekorda kao pisac čija je knjiga – Alkemičar – prevedena na najviše svjetskih jezika. 

Njegova filozofija, ideje te teme njegovih knjiga inspiriraju mnoge čitatelje koji tragaju za vlastitim putem i poimanjem svijeta.

Knjige Paula Coelha: Alkemičar, Veronika je odlučila umrijeti, Valkire, Na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala, Peta gora, Priručnik za ratnika svjetlosti, Hodočašće, Zahir, Demon i gospođica Prym, Jedanaest minuta, Vještica iz Portobella, Brida, Pobjednik ostaje sam i Aleph.