Ante Tomić - Ništa nas ne smije iznenaditi

Ništa nas ne smije iznenaditi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Humoristični romani
Izdavač Fraktura
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537052164
ISBN10 9537052168
Godina 2003
Broj stranica 224
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Tipična priča s tipskim likovima iz vojske koja se događa osamdesetih godina prošlog stoljeća na jugoslavenskoj-albanskoj granici. Glavni likovi su nesretnici zarobljeni u neljudskom stroju armije komunističke diktature. Pitko i lakočitljivo štivo, prožeto humorom, vojničkim šalama i anegdotama.

Ništa nas ne smije iznenaditi roman je Ante Tomića, autora hita Što je muškarac bez brkova. Ante Tomić ovoga puta napisao je jednu mušku priču sa služenja vojnoga roka. Storija iz karaule s jugoslavensko-albanske granice iz polovice osamdesetih godina dvadesetog stoljeća govori o nesretnicima zarobljenima u neljudskom stroju armije jedne komunističke diktature, o regrutima očajnima bez ljubavi. Oživjevši prošlo vrijeme i uhvativši se tabu teme Ante Tomić će vas u romanu Ništa nas ne smije iznenaditi iznenaditi, na svakoj stranici nasmijati, potresti i podsjetiti na sve što ste o vojsci čuli, doživjeli ili sumnjali.
Ova duhovita proza iz JNA, s nizom likova kojima ćemo se grohotom smijati, plastično ocrtava sirovost, ali i male gušte koje su sposobniji vojnici mogli proživjeti u najdosadnijih godinu dana u životu. 
Milana Vuković Runjić 
Zabavan, duhovit i pomalo nostalgičan prema godinama naših najvećih životnih blesavosti, Tomić je u vrijednu literarnu činjenicu pretvorio je nešto što bi, kao i veći dio naše kolektivne prošlosti, završilo u magmi povijesti i među ljepljivim lažima dnevne politike. 
Miljenko Jergović