Alessandro Boffa - Životinja si, Viskovitzu

Životinja si, Viskovitzu
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Humoristični romani
Izdavač Vuković & Runjić
Prevoditelj Ana Prpić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536791958
ISBN10 9536791951
Godina 2007
Broj stranica 162
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

«Životinja si, Viskovitzu» knjiga je o animalnoj privlačnosti između Viskovitza i Ljube, koja je započela prije dvije milijarde godina dok su oboje još bili mikrobi, a nastavlja se preko različitih životinjskih utjelovljenja sve do dana današnjega. 

No ovo nije knjiga o životinjama, nego dvadeset paradoksalnih načina da se život promotri kroz oči Viskovitza koji trpi zbog svoga životinjskog karaktera, bio lav zaljubljen u gazelu, kameleon u potrazi za identitetom, policijski pas budist, puž opsjednut svojom dvospolnošću, mrav u potrazi za moći, mikrob s kompleksom manje vrijednosti ili nešto drugo. 

U svakoj priči zatječemo ga u novoj tragikomičnoj situaciji gdje se propituju njegova ljubav, taština i sustav vrijednosti, koje svaki put navlači i svlači skupa sa životinjskom kožom, pa mu tako moral morskog psa nalaže: “Prvo, ubij. Drugo, zavedi ženku bližnjega svoga”, za svinju je ponašati se svinjski pitanje dobra odgoja, dok mužjaku bogomoljke 'ejaculatio precox' spašava obraz, a bogme i glavu.