Louis de Bernieres - Dionisio Vivo i gospodar kokaina

Dionisio Vivo i gospodar kokaina
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Humoristični romani
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Martina Aničić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532201451
ISBN10 9532201459
Godina 2003
Broj stranica 327
Format 19 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 27,60 Kn Kupi

Kada Dionisio Vivo, mladi profesor filozofije, počne bombardirati ugledne lokalne novine La Prensa pismima koja prokazuju kokainsku mafiju, kako to obično biva postat će u isto vrijeme junak i meta progona. Ubrzo će mu se darovi kokainskih bossova, leševi koje čitave ili u dijelovima pronalazi na svom kućnom pragu činiti kao sasvim normalna i uobičajena pojava.
 Ali, Dionisijeva sposobnost da zaštiti sebe neće pomoći onima koje voli. Njegov najbolji prijatelj Ramon i Anica, njegova djevojka neće izbjeći osveti. I upravo su osjećaji ono što će Dionisija učiniti slabim i ranjivim, a ono što je započelo kao farsa prerast će u priču o tragičnoj ljubavi i mračnoj osveti. 
U svijetu gdje su nadnaravne pojave uobičajene, gdje ljubav cvjeta u talogu izdaje, gdje antička božanstva šeću ulicama a u trgovinu je drogom upletena polovica stanovništva, rascjepkani dijelovi čine zbunjujuću cjelinu, a sveto i profano, nježno i okrutno miješaju se do granice neprepoznatljivosti. 
Hrvatski prijevod Martine Aničić popraćen ilustracijom Svjetlana Junakovića prenijet će ovaj roman prepun strasti, ironije i vrućeg latinskoameričkog ritma.