Ante Tomić - Pokaži koliko me cijeniš

Pokaži koliko me cijeniš
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Vuković & Runjić
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536791545
ISBN10 9536791544
Godina 2004
Broj stranica 192
Format 21,5 cm
Obavijest 21,68
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Godinu dana nakon uspješne zbirke eseja Pisci o pisanju, u kojoj je trideset i dvoje domaćih autora mlađe, srednje i starije generacije progovorilo o svojim spisateljskim navikama, ritmovima i ambicijama, odlučili smo unutar korica jedne knjige predstaviti plodove rada njih nekoliko. 

Od poznatog publicista koji ovdje premijerno objavljuje fikciju do imena s kojima poistovjećujemo noviju hrvatsku književnost, Pokaži koliko me cijeniš zbirka je svježih i neopterećenih tekstova, međutim pisanih s ozbiljnim literarnim ambicijama: idealan spoj visokog i niskog stila, prema podjeli N. Fryea. 

Pokaži koliko me cijeniš nudi voajerski pogled u kovačnicu aktualnih rukopisa, gdje se roje raznoliki likovi: od odlučne frizerke koja pokušava srediti svoj ljubavni život, preko sablasti iz sna što sustiže svoju žrtvu ili društva koje zaziva duhove, pa do otočnog edikula koji se obračuna s morskim psom naočigled turista na viškoj plaži—i još mnogo drugih. 

Neke od priča socijalno su osviještene, neke snovite, a neke čista zezancija, no svaka je vjerno zrcalo svog autora, pa i mogući zametak budućeg romana što ovu zbirku čini poželjnom lektirom za duge ljetne dane, ali i za još dulje zimske noći.